2011-08-30

Ask

 På Pysseltagen var jag i helgen och fick inspiration. Bland annat köpte jag några träaskar och en av deras superduktiga DT's, Erika, hade lagt ut en tutorial i deras blogg på hur man kan distressa den. Föll som en fura när jag såg asken live och var tvungen att prova. Så här blev min:
Målad först med gesso, sedan brun akrylfärg, sedan vit akrylfärg och sedan tvättad med lite sprit, jag tog adirondacks alcohol blending solution då jag inte hade någon isopropanol hemma. Sedan gjorde jag lite servett-decoupage med änglarna, stämplade "min" stämpel, från Rox stamps, på locket och lackade lite med matt lack för att det inte ska slitas bort. 
Slutligen så borrad jag hål och fästen en liten knopp, Tim Holtz som handtag på locket. Tack för fantastisk inspiration!

2011-08-29

Tävlingsbidrag till Scraplagret

Blev så inspirerad av tävlingen på hos Scraplagret denna månaden så jag var bara tvungen att scrappa ett bidrag som blev så här:
Jag har använt Kraft-papper som bakgrund, på det har jag målat med vit gesso lite slarvigt. Jag har fått inspiration från Skiss #169 hos Creative scrappers och har distressat en ruta, sytt en och ritat med tunn penna.
Jag har använt en liten träbit från stranden och lite sand har jag lagt i en glasburk från Tim Holtz. Blomman har jag stansat ut i Kraft-papper och chalkat. Braden i mitten kommer från 7gypsies.
 Chipboardfjäril som är stämplad med en swirl-stämpel och distressad med brun ink.
Å så lite bling.

2011-08-21

Som en fjäril på en sommaräng

Mixed media:



Akryl, akvarell, ink, papper, silkespapper, glitter, gesso...  symaskinssömmar, kanske lite till :-)

2011-08-18

Relax i Apelviken

Nya Prima-papper, Coredinations från Tim Holtz och lite färgskvätt här och var.
Metalltrådshjärta som jag gjort av en bit ståltråd.
Stämplar och doodlat.

Kramkort för Scrapdraken


Basen är vit cardstock och till det har jag använt mig av mönsterpapper från Prima och lite wellpapp i naturfärg som jag sytt fast.
Pappersblomma som jag färgat in lite för att den bättre skulle passa i färg med prima-pappret. Glitter är det på oxå i massor. Snöre och några halvpärlor från Reprint.

2011-08-14

Vita orkideér

Ett gäng orkideér till ett beställningsjobb :-). Jag gjorde en mall som jag scannade in och sedan skar jag ut med min Craft Robo, sprayade allt med Maya Road glimmer mist och sedan limmade jag ihop delarna, formade och satte slutligen lite glitter i mitten. Snart ska dom monteras på kort.

2011-08-13

To Live a creative life

Prima, October afternoon och Tim Holtz-papper. gesso, Glimmer glaze och lite pebbles... så blev det en bakgrund.
Knappar, egenhändigt hopknåpad spetspblomma och en metallbricka från Tim Holtz... så blev det dekorerat.
Lite tunn penna här och var och en mix av olika bokstäver.

Trådkonst

Eller konst och konst :-), såg så fina saker på en hantverksutställning så jag var tvungen att prova lite själv:

Små prydnader till blomkrukan kanske...

2011-08-12

Amigurumis

Virka kan man göra i bilen - många mil blev det och två små hundar:


2011-08-11

Segla på ett moln för Scrapdraken

Ännu en bild från Apelviken, här har jag valt att skriva ut i svartvitt och sedan har jag använt ett molnpapper från American Crafts
 Supersöt liten blomma från Delights.
Utklippta moln och pärlor från Reprint.

2011-08-10

Lavendel

Två veckors semester i Provence var inte dumt... en akvarell till gästboken blev det:

2011-08-05

Apelviken för Scrapdraken


Camping vid Apelvikens strand utanför Varberg i juni erbjöd en underbar solnedgång. Tillsammans med ljuvliga papper från Prima och lite färgkladd.
En del av en blomsterkvist med plastblommor från Prima, liksom den vita blomman som jag mistat med lite blå mist.
Här har det smugit sig in lite läckra pärlor från Reprint.
För att göra en sån här bakgrund har jag använt mig av ett mönsterpapper, här från Prima, på det har jag målat med gesso som jag innan det torkade duttade med lite bubbelplast - som ju blev nerkladdad och med det kladdet duttade jag lite nedanför det jag målat för att få en tvärtom-effekt. Sedan är det bara att vänta och vänta och vänta på att det hela torkar.
Och när det sedan var riktigt torrt så sprayade jag med mist och skvätte färg på:
Ja, och sedan var det den där väntan igen men när det till slut torkar är det mödan värt för man får verkligen en personlig bakgrund till sin LO.