2013-02-19

Betongbord

Efter mycket letande kunde vi konstatera att vi inte hittade ett soffbord som vi kunde tänka oss... åtminstone inte som både plånboken och vi ville :-). Men vad gör man då, jo man gör ett eget och då får man det exakt som man vill och i rätt storlek och ingen annan har lika :-). 
Först göt vi ett lager som vi lät härda en dag, på med armeringsnät och sedan ett lager till.
Stommen är ett loppisfynd för 60 kronor som vi målat svart. Skivan blev jättefin, precis som vi ville ha den, först tänkte vi att vi skulle slipa bort skarvränderna som blev efter formen men faktum är vi nog behåller dem,  det blir lite karaktär.
Så här är det på plats... det är ju lite finish kvar men vi var ju tvugna att prova. Slipning och oljning ska oxå göras.

3 kommentarer:

bakom berget sa...

Snyggt som tusan! Vi har oxå funderat på att gjuta en ny skiva till vårt soffbord. Men det får vänta till i vår när det är lite varmare och vi kan hålla till ute. Vad använde ni för typ av betong till ert?
Kram till er!

Åsa.

I mina händer sa...

Så otroligt fint! Tänk att jag går i exakt samma tankar men känner just nu att jag tänker för mycket på HUR jag skall göra istället för att bara göra det. Vilken betongtyp använde ni? Jag har en tydlig bild över hur mitt soffbord skall se ut så jag antar att det bara är att köra på.

Ha det gott!
Mia

I mina händer sa...

Tack för tipset på betong, Annlouise! Jag skall verkligen ta mig i kragen och försöka få till ett soffbord med betongskiva.
Tack också för din vänliga kommentar gällande mitt drängaskåp. Jag är verkligen jättenöjd med det och det fungerar nu som klädskåp i dotterns rum. Jag har blivit Blocket-beroende på sista tiden och sitter gärna om kvällarna och kikar på tänkbara möbler att fixa till! Tycker det är en trevlig sysselsättning såhär i kalla februari i väntan på våren och värmen.

Ha det gott!
Mia