2015-05-26

Kofta

Sydde mig en kofta i ett skönt vävt joggingtyg från Stoff och stil. Den kommer jag nog använda mycket och jag ska nog se mig om efter något annat tyg och sy en till, den var rolig att sy även om tyget var det smuligaste jag någonsin använt. Hela övervåningen var full av småtrådar från tyget :-).

Jag ska nog brodera något med rosa tråd längs ena nederkanten, ska bara komma på något fin motiv först. Mönstret till koftan kommer från sykurser.se.

2 kommentarer:

Emma Åsén sa...

Hej!
Sitter o tittar runt efter koftmönster och ramlade över din fina kreation, kanonfin!
När man sittar på koftan de sytt på symönster.se så har de rynkat nederdelen medan din ör mer böljande. Hur har du gjort det utan att överdelen drar ut sig? Hur tycker du att den sitter och stämmer storleken bra?
Någon du tycler man borde ändra?
Som ja sa innan, koftan är kanonfin o funderar starkt på att sy en jag med.
/Emma

♥ Annlouise ♥ sa...

Hej Emma, å tack!
Tycker storleken stämmer rätt bra, det jag ändrade var att flytta ner bandet man knyter med, tycker den sitter bättre om det inte är så högt upp - och jag är rätt kort så man får ju passa så det blir bra till ens egen kroppsform. jag har dessutom ett dolt band på insidan så att inte den andra sidan ska glida ner.
Vad gäller rynket så gjorde jag inte någon förändring på denna koftan, kanske är det tyget som jag använder som faller lite annorlunda. det är ju ett stickat tyg till skillnad från den som de använder på nya.sykurser.se - där har hon ju ett sweatshirtstyg. På min dotters kofta däremot som är lite högre upp i flödet så gjorde jag nederdelen längre så att det skulle bli mer rynkor.
Det är en lättsydd och kul modell att sy, kan absolut rekommendera den!